Vladimir Putinin jättihauki puhuttaa yhä – kalavaletta vai totta?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolmatta kertaa Venäjän presidentin virasta nauttiva Vladimir Putin tunnetaan myös lähes supersankarimaisesta elämäntyylistään vapaa-ajalla. Miehen tiedetään harrastavan mestästystä ja kalastusta, ja äskettäin hänen kerrottiin saaneen huikean haukisaaliin Siperiasta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Verkkovideolla nähdään, kuinka Venäjän presidentti väsyttää siperialaisella Tokpak-Khol -nimisellä järvellä 21 kilon haukea. Putin oli jättihauesta ilmeisen ylpeä ja intoutui jopa suutelemaan sitä. Kaikki eivät ole kuitenkaan uskoneet kalaa väitetyn kokoiseksi ja RIA-uutiskanavan esittämällä videolla ei muutenkaan esitetä kenen saalis jättikala todellisuudessa olikaan.

Kalastajat päästävät yleensä suurikokoiset hauet takaisin veteen, koska niillä on tärkeä työ järven ekosysteemissä eivätkä ne oikein sovellu syötäviksi. Putin muistetaan myös aiemmista eräilyistään, kun hän vuonna 2007 poseerasi kalastusretkellä ilman paitaa, ja ampui vuonna 2008 television kuvausryhmää kohti rynnänneen siperiantiikerin nukutusnuolella.