Kiinalaismies asunut 20 vuotta luolassa – haluaa olla yksin

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Otsikoihin nousee ajoittain ihmisiä, jotka ovat eläneet vuosikausia sivistyksen ulottumattomissa. Nyt huomiota herättää eräs kiinalaismies, joka on viettänyt viimeiset 20 vuotta luolassa 15 metriä maanpinnasta.

54-vuotias Feng Mingshan joutuu kiipeämään jyrkkää kallionseinämää pitkin päästäkseen kotinansa toimivaan luolaan. Mies on hakannut kallionseinään koloja jalansijoiksi. Mingshan on elänyt luolassa omasta tahdostaan jo kaksi vuosikymmentä, Mirror-lehti raportoi.

Kiinalaismiehen mukaan luolassa on hyvä asua, koska siellä on viileää kesäisin. Luoteis-Kiinassa asuva Mingshan muutti luolaan vuonna 1993, koska hän ei enää halunnut olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Erakko on sisustanut luolaansa rakentamalla sen oviaukkoon oven ja ripustamalla verhoja. Paikalliset haluaisivat kuitenkin, että mies muuttaisi luolastaan sivistyksen pariin hoitokotiin, sillä hänellä on todettu psykoosi.

– Veljelläni on omituinen persoonallisuus. Hän ei pidä muiden kanssa kommunikoimisesta, erakkomiehen veli Feng Xueming selittää lehdelle.