Christian Bale haluttiin Batmaniksi – 46 000 000 dollarin palkka ei riittänyt

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen Christian Bale tunnetaan monipuolisena näyttelijänä, joka ei pelkää nähdä vaivaa muuttaakseen ulkonäköään dramaattisesti rooliensa vuoksi. Yksi hänen tunnetuimmista roolihahmoistaan on Bruce Wayne, eli Batman, jota mies näytteli elokuvissa Batman Begins, Yön Ritari ja Yön Ritarin Paluu.

Batman tekee paluun valkokankaalle Man of Steel -elkuvan jatko-osassa Batman vs. Superman, jossa Yön Ritari ottaa mittaa toisesta viittasankarista, Teräsmiehestä. Äskettäin rooliin valittiin Ben Affleck, jonka valinta sai aikaan valtavan vastustuksen.

Christian Balen kerrotaan kieltäytyneen Batmaniksi palaamisesta, ja hänen lisäkseen tuotantoyhtiön kaavaili rooliin muun muassa Ryan Goslingia tai Josh Brolinia. The Sun -lehden mukaan tuotantoyhtiö Warner Bros yritti houkutella Christian Balea palaamaan Batman-rooliin huikealla yli 46 miljoonan euron palkkiolla. Affleckin valinnan perusteella jättipalkkio ei riittänyt.

Christian Bale tunnetaan muun muassa elokuvista Amerikan psyko, The New World, Terminator – pelastus ja Taistelija. Tähti on ollut viime vuosina otsikoissa väkivaltaepäilyiden ja raivokohtaustensa takia. Äitinsä ja siskonsa pahoinpitelystä epäilty mies joutui taannoin naurunalaiseksi, kun yksi hänen raivokohtauksistaan saatiin äänitettyä ja se julkaistiin verkossa.