Poikkeuksellisen raju maratonjuoksu – pituus 240 kilometriä

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Seitsemän päivää kestävä Lycian Way -ultramaraton juostaan syyskuussa eteläisen Turkin Lycian Way -reitillä. Tapahtuma järjestetään 21. – 28. syyskuuta Fethiyen ja Antalyan välimaastossa. Vaativa jopa 240 kilometrin mittainen ultramaraton juostaan etapeissa eri päivinä.

Reitin maasto vaihtelee metsistä vuoristoon ja rannoista jyrkkiin rinteisiin, ja korkeuserot voivat olla jopa 800 metriä. Etelä-Turkissa paahtavan kuuma sää on tuttua varmasti monelle Alanyan kaltaisista lomakohteista, mutta maratonilla kuumuus saattaa silti yllättää laaksoissa, joissa ei tuule lainkaan.

Juoksijoiden on tarkoitus kantaa repussaan kaikki tarpeellinen viikon kestävän kisan ajan. Kilpailijat saavat kartan reitistä sekä GPS-paikantimen, reitin varrella on tarjolla vettä. Yöpymispaikoissa telttamajoituksen ja veden lisäksi juoksijoita odottaa nuotio, jonka äärellä he voivat valmistaa repussa kantamansa eväät. Pakollisia varusteita osanottajille ovat myös muun muassa peili, alumiinihuopa, pilli ja sytytin.

– Lycian Wayn ultramaraton tarjoaa unohtumattoman maratonkokemuksen lisäksi monipuolisen läpileikkauksen eteläisen Turkin luontoon ja sääoloihin. Kaikki maaliin selviytyvät juoksijat ovat voittajia rankan, mutta palkitsevan kisaviikon päätteeksi, kertoo Turkin valtion matkailutoimiston johtaja Ahmet Kaplan.