Optimistit menestyvät elämässä muita paremmin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tunnetussa sananlaskussa sanotaan, että pessimisti ei pety koskaan. Nyt on kuitenkin tutkittu asenteen ja luonteenpiirteiden merkitys ihmisen onnelliuudessa. Todisteet puhuvat puolestaan: Positiivisella elämänasenteella varustetut menestyvät elämässä parhaiten.

Psykologiaa tutkivat tiedemiehet ovat nyt todistaneet, että mikäli ihminen on optimistinen ja uskoo aina elämän valoisamman puolen voittavan, on hän onnellisempi kuin tästä poikkeava ihminen. Positiivisten ihmisten tulee kuitenkin olla myös rationaalisesti ajattelevia, jotta heidän olettamuksensa ja uskonsa eivät perustu pelkkiin unelmiin.

Realistiset optimistit myös menestyvät elämässään muita todennäköisemmin. He jättävät saavutuksissaan taakseen niin pessimistit kuin yltiöoptimistitkin. Tällaiset ihmiset osaavat katsoa elämän onnea eri näkökulmista siten, että tietävät mikä heidän elämässään on mahdollista ja mikä ei.

Lisäksi myönteinen elämänasenne saa ihmisen hyväntuulisemmaksi ja hän voi kaiken kaikkiaan paremmin, LiveScience raportoi. Tutkimus toteutettiin Taiwanin yliopistossa ja tulokset julkaistiin American Psychological Association -yhtistyksen kokouksessa.