Oletko yli 25-vuotias? Näin elämäsi on todennäköisesti muuttunut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Välillä yli 25-vuotiaista tuntuu, että kaikki siitä nuoremmat ovat teini-ikäisiä. Aikaansa seuraavat aikuiset toki ovat hyvin perillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu ja mitkä asiat lyövät läpi, mutta toisinaan jo pelkkä fysiikka saattaa taistella nuorta elämäntapaa vastaan.

BuzzFeed on nyt listannut asioita, jotka muuttuvat hankalammiksi 25 ikävuoden jälkeen. Esimerkiksi arki-iltaisin valvominen saattaa olla joillekin lähes ylitsepääsemätöntä, kun silmät alkavat mennä kiinni viimeistään iltakymmeneltä. Kodista ei myöskään tee mieli poistua niin helposti, ainakaan silloin, jos televisiosta tulee vaikkapa Top Chef -maratoni.

Yli 25-vuotiaiden kaverukset tekevät lapsia ja menevät naimisiin, joten tähän ikään kuuluu oleellisesti myös se, että heidän ystäväpiirinsä naiset vaihtavat sukunimiään. Samaan aihealueeseen kuuluu se, että kesälauantaisin on turha tehdä suunnitelmia, koska yli 25-vuotiaana on joka viikonlopulle jonkun häät.

Aikuiset eivät myöskään siedä samalla tavalla palturin puhumista, nuorten vaatekauppoihin menemistä, Halloweenin juhlimista, koko viikonlopun kestäviä bileitä tai sitä, etteivät he saisi sanoa mielipiteitään suoraan. Harvaa yli 25-vuotiasta myöskään kiinnostaa luoda kasapäin uusia ystävyyssuhteita, koska vanhat ja pitkät ystävyyssuhteet riittävät hyvin.

Lisäksi vanhempana ei voi syödä mitä huvittaa ilman, että mässäilystä kertyisi vartalolle varsinaista uimarengasta. Krapuloista ei edes kannata puhua, sillä yli 25-vuotiaana niitä kärsitään vähintäänkin kolme päivää täristen, kun ennen riitti pelkkä vesilasillinen poistamaan heikotuksen. Entäpä musiikkivideogaalat ja siellä esiintyvät vähäpukeiset popparit? Ei kiinnosta.