Tahdotko ihastuksesi puhelinnumeron? Näin onnistut paremmin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sääolosuhteilla on yllättävän suuri merkitys ihmisten mielenlaadussa ja tunteissa. Aurinkoisia päiviä pidetään yleisesti energisempinä kuin loskaräntäistä talvi-iltaa. Toki molemmissa on oma tunnelmansa, mutta nyt on toteutettu tutkimus, jossa arvioitiin sään vaikutusta treffikulttuuriin.

Etelä-Bretagnen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan nuoret naiset antavat puheloinnumeroitaan miehille helpommin aurinkoisella säällä. Tuore tulos tukee jo aiemmin tehtyjä tutkimuksia, joissa auringon on kerrottu lisäävän ihmisten sosiaalisuutta ja suhteita.

Tutkimukseen osallistui viisi miestä, jotka kysyivät puhelinnumeroita 18 – 25-vuotiailta naisilta. Kenttäkoe suoritettiin siten, että miehet kehuivat ensin tuntemattomien naisten ulkonäköä ja pyysivät sen jälkeen neitokaisten puhelinnumeroa, jotta voisivat soittaa heille työpäivän jälkeen.

22 prosenttia naisista antoi suorilta numeronsa silloin, kun ulkona oli kaunis ja aurinkoinen sää. Sateisena päivänä numeronsa antoi vain 13 prosenttia naisista, ja ero sekä sään vaikutus on tutkimusryhmän mukaan selvä. Aurinkoinen sää lisää ihmisten iloisuutta ja positiivisuutta, Femail First raportoi.