Naiset haluavat seksiä – näin moni jää kokonaan ilman!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mitä olisikaan elämä ilman seksiä? Tämän tietää ainakin 20 prosenttia naisista, jotka eivät tuoreen kyselyn mukaan pääse harrastamaan seksiä koskaan. Eivätkä asiat ole paremmin muillakaan – peräti 60 prosenttia naisista harrastaa seksiä korkeintaan kaksi kertaa kuukaudessa.

Kysely toteutettiin tuhannelle 35 – 55-vuotiaalle naiselle, jossa kysyttiin naisten seksiaktien määrää ja sitä ovatko he onnellisia. Kaikista onnellisimpia olivat naiset, jotka harrastivat seksiä yli kaksi kertaa viikossa. Tulokset olivat artikkelin julkaisseen Top Sante -lehden mukaan surullisia, sillä kuten tiedetään, vaikuttaa seksi oleellisesti myös ihmisten hyväntuulisuuteen – seksi on ilmainen tapa poistaa mielipahaa.

Kerran viikossa seksiä harrastavista vain yhdeksän prosenttia piti itseään ahidstuneena, kun taas parin kuukauden välein rakastelevista peräti 20 prosenttia myönsi olevansa erittäin ahdistunut. 59 prosenttia vastanneista sanoi, että harrastavat seksiä vähemmän kuin kerran kuukaudessa, ja he uskoivat, että useammin tapahtuva rakastelu saisi heidät paremmalle tuulelle.

Seksi on seksiekspertti Tracey Coxin mukaan yksi ihmisen elinehdoista. Se vähentää stressiä, vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Lisäksi rakasteleminen alentaa verenpainetta ja lisää itsetuntoa. Eikä seksin hyötyä voi unohtaa myöskään liikunnallisessa mielessä, sillä jo puolen tunnin pituinen seksisessio kuluttaa noin 85 kaloria.

Seksi lisää myös pariskuntien läheisyyttä, ja usein jo pelkkä helliminen ja halaileminen kohottaa ihmisten onnellisuutta. Toisin sanoen muistakaa halata toisianne. Eikä sitä koskaan tiedä, mihin yksi kunnon rutistus saattaa lopulta johtaa…