Parisuhde ongelmissa? Tässä voi olla ratkaisu ongelmiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaikki Frendit-sarjan ystävät muistavat hyvin Rossin ja Rachelin suhteen tauon. Pariskunta päätti pitää breikkiä seurustelustaan, mutta koska he eivät ennen taukoa sopineet pelisäännöistä, mokasi Ross Rachelin selän takana pahemman kerran menemällä toisen naisen kanssa sänkyyn.

Tauko saattaa kuitenkin jopa pelastaa rotkon kielekkeellä keikkuvan parisuhteen. Femail First listasi hyviä syitä, jolloin tauko tekee terää molemmille kumppaneille. Tosin pelisäännöt kannattaa sopia etukäteen tarkasti. Vaikka tauon ottaminen saattaa monen korvaan kuulostaa lähinnä samalta kuin eroaminen, tarkoittaa se kuitenkin vain välimatkaa ja hengähdyspaussia parisuhteeseen.

Tauon aikana mietitään, jatketaanko vielä tulevaisuudessa yhdessä eteenpäin, vai olisiko parempi erkaantua omille teilleen. Tauon aikana sopii myös miettiä, voivatko kumppanukset tapailla myös muita ihmisiä. Samalla muiden deittaileminen saattaa suoraan tarkoittaa sitä, että rinnalle etsitään häikäilemättömästi parempaa sussua. Tosiasiassa treffeillä käyminen on yleensä vain sinkkuihmisille tarkoitettua puuhaa.

Mikäli kuitenkin tauon aikana annetaan toiselle lupa käydä myös muiden ihmisten kanssa deiteillä, voi lisäksi kysyä, saako tauon aikana harrastaa muiden kanssa myös seksiä? Mikäli seksi mielletään pettämiseksi, saattaa pariskunnalla olla vielä toivoa toistensa suhteen. Entä mitä tehdään silloin, jos kuitenkin palataan yhteen, mutta välissä on vietetty aikaa vieraiden vällyjen välissä? Pystyvätkö molemmat osapuolet unohtamaan lemmenleikit?

Pariskunnan ollessa tauolla sopii myös miettiä, pitävätkö he toisiinsa yhteyttä. Mikäli he vaihtavat vähän väliä kuulumisia, ei taukoa ehdi juurikaan syntymään. Toisaalta ikävä saattaa muistuttaa partnereille, miksi toiseen edes ihastui. Entä kuinka kauan tauolla ollaan? Voiko pariskunta palata heti ikävän tullen yhteen, vai odotetaanko, että molemmat ovat omillaan ja jatketaan yrittämistä vasta sitten?

Taukoa ei myöskään sovi pitää pakokeinona asioiden syrjään sysäämiseksi. Mikäli parisuhteen ongelmakohtia ei selvitetä ennen tauolle menoa, on yhteenpalaaminen lähes mahdoton ajatus. Mikäli kumppanukset ovat myös onnellisimpia tauon aikana kuin parisuhteessa, osoittaa se jo eroamisen lopullisen tarpeen. Parisuhteessa tulee kehittyä ja mikäli sitä ei pysty tekemään intensiivisessä suhteessa, on tauko oiva keino kasvattaa itseään ihmisenä. Myös eri aaltopituuksilla olevat kumppanukset aiheuttavat yleensä päänvaivaa parisuhteelle.

Sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan, mutta jotta he tulisivat toimeen, täytyisi heidän löytää kultainen keskitie yhdessä kulkemiseen. Pariskunnat voivat pitää myös lyhyitä taukoja vakavassa seurustelusuhteessa ja muistuttaa, miksi he ylipäätään ovat yhdessä. Asioita voi mietiskellä itsekseen esimerkiksi liikunnan parissa tai vaihtoehtoisesti lähteä toiselle paikkakunnalle viikonlopun viettoon. Yleensä jo lyhytkin erossa oleminen tuo puhdasta ilmaa suhteeseen.