Kodin bakteeripesäkkeet selvitettiin: Sohva likaisempi kuin vessanpönttö!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lapsiperheissä tuskaillaan usein siitä, kun yksi nurkka siivotaan on jo toinen sillä aikaa sotkettu. Eniten kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota epämiellyttävien bakteerien leviämiseen ja esimerkiksi käsienpesu kotiin tullessa ratkaisee kerralla monta ongelmaa.

UNICEF-järjestön tekemä bakteeritutkimus on nyt paljastanut kodin pöpöpesäkkeet. Eniten lapsiperheissä bakteereita keräävät ulkolelut, mukaanlukien trampoliinit, polkupyörät ja pelivälineet. Kaikissa ulkoleluissa voidaan laskea olevan korkeat bakteeripitoisuudet, minkä takia on tärkeää pitää sisään tullessa huolta, että pikkuväki käy pihaleikkien jälkeen pesemässä kädet.

Kotona eniten bakteereita keräävät erilaiset pelikonsolit ja näppäimistöt. Myös sohvan käsinojan kerrotaan sisältävän peräti 12 kertaa enemmän bakteereita kuin vessanpöntön istuinrenkaan. Tämä johtunee siitä, että vessaa pestään useammin kuin vaikkapa peliohjaimia.

Femail Firstin mukaan kodeissa tulisi perussiivouksen yhteydessä muistaa myös pyyhkäistä eniten käytössä olevia esineitä. Lapsiperheet voivat tehdä lelujen siivoamisesta myös hauskan leikin – nalle menee pesukoneeseen kylpyyn sillä aikaa kun jälkikasvu antaa pikkuautoille ja barbeille puhdistavan rättihoidon.