Työ pilaa perheellisen naisen elämän? ”Stressiä ja ahdistusta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka yhteiskunta pyrkii jatkuvasti tasa-arvoisemmaksi, joutuvat naiset usein ahertamaan urallaan huomattavasti enemmän kuin miehet, jotta he saavuttaisivat samanlaisen etenemisen ja palkkaluokan kuin kaksilahkeiset. Nyt jatkuva suorittaminen on alkanut vaikuttaa naisten perusarkeen.

Työssäkäyvät äidit ovat todellisia arjen sankareita. He pujottelevat kodin, työn ja perheen välimaastossa yrittäen savuttaa näihin kaikkiin osa-alueisiin järkevän tasapainon. Nyt TENA-yhtiö toteutti naisilla kyselyn, jossa arvioitiin työn vaikutuksia naisten vapaa-aikaan.

Nyt puhutaan naisista, jotka tekevät kokopäivätyötä vähintään viisi päivää viikossa. Heistä peräti 66 prosenttia myöntää, että työ aiheuttaa heille stressiä ja ahdistusta, eikä kolmannes heistä tiedä, kuinka tilanteesta voi selviytyä kunnialla. 20 – 30-vuotiailla naisilla on yhä enemmän vaikeuksia yhdistää ura, perhe ja heidän oma aikansa yhdeksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi.

Älypuhelimet tuovat työt iltaisin jopa kotisohvalle, mutta vain 25 prosenttia vastanneista sanoi, että voisi elää ilman matkapuhelintaan. Vaikka 75 prosenttia naisista panee perheensä etusijalle elämässä, sanoo peräti kuusi prosenttia, että ura ja työ ovat elämässä aina ykkösasioita. Työssäkäyvistä naisista 22 prosenttia käy säännöllisesti salilla, 17 prosenttia juoksee ja 37 prosenttia ulkoilee jotenkin muuten. Toisin sanoen naiset pyrkivät hakemaan vastapainoa työlle myös harrastusten parista. Lisäksi naiset uskovat hyvän ulkonäön auttavan heitä urallaan.