Suljitko Facebook-tilisi? Virtuaalinen itsemurha yleistyy nopeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuoreiden raporttien mukaan Facebook on menettänyt viime aikoina lähes 11 miljoonaa käyttäjää pelkästään Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Suurin osa ihmisistä sulkee naamakirjan tilinsä turvallisuus- ja yksityisyyssyistä.

Harvassa ovat ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan edes liittyneet Facebookiin. Yleensä nämä henkilöt mieltävät sosiaalisen median ennemmin vaaralliseksi kuin hyödylliseksi kanavaksi. Nyt osa ihmisistä on saanut tarpeekseen yhteisöpalvelun tuomista haittapuolista ja painaneet kylmästi tilin sulkemisnappia. Wienin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan ”virtuaalisen itsemurhan” tekevät yleensä ihmiset, jotka pelkäävät oman yksityisyytensä puolesta.

Myös riippuvuudesta yritetään päästä eroon Facebookista eroamisen avulla. Kuitenkin 48,3 prosenttia deletoi Facebook-tilinsä yksityisyytensä suojaamiseksi. 13,5 prosenttia lopetti käytön yleisen tyytymättömyyden takia ja 12,6 prosenttia oli kyllästyneitä sosiaalisen median pinnalliseen meininkiin. Kuusi prosenttia pelkäsi tulevansa palvelusta riippuvaiseksi. Tutkimukseen osallistui 600 tilinsä sulkenutta ihmistä, Daily Mail raportoi.