Synnyttäneet naiset rohkeissa kuvissa – kaikkien ei tarvitse olla mallimitoissa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkkismaailman äidit saattavat luoda paineita tavallisille äideille siitä, kuinka raskauskilot tulisi hävittää parissa kuukaudessa synnyttämisen jälkeen. Mammautuminen tulisi estää, jotta vauva-arkea voisi jatkaa vähintäänkin yhtä timmissä kunnossa kuin mitä ennen synnyttämistä oli.

Todellisuudessa harvalla on varaa tai aikaa treenata montaa tuntia päivässä samalla, kun täytyisi pyörittää lapsiperheen arkea. Julkisuuden henkilöillä onkin arjessaan mukana suuri airue lapsenvahteja, personal trainereita sekä kodinhoitajia ja kokkeja.

Naisen vartalo muuttuu synnyttämisen jälkeen. Muistoksi jäävät vatsaa ja kylkiä koristavat raskausarvet, navan alla roikkuva nahka, levennyt lantio ja roikkuvat rinnat. Nyt valokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Ashlee Wells Jackson tahtoo esitellä näitä vartaloita ihmisille taidenäyttelynsä muodossa.

Näyttely kulkee nimellä The 4th Trimester Bodies Project. Hänen ideanaan on saattaa tavallisten naisten vartalot näytille siten, että niitä voitaisiin pitää normaaleina ja kauniina. Toki jokainen voi kuntoilemisella ja oikeanlaisella ruokavaliolla edesauttaa vartalonsa hyvinvointia ja ulkonäköä, mutta tärkein tunne lähtee pään sisältä ja itsensä hyväksymisestä.