Optimistinen urheilija loukkaantuu harvemmin – ja paranee nopeammin

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pessimistit pitävät tarpeellisena pelätä jatkuvasti pahinta ja luottaa siihen, että mikään ei onnistu kuitenkaan. Heidän mottonsa on, että pessimisti ei pety. Olemme uutisoineet useista pessimismiin ja optimistisuuteen liittyviä tutkimustuloksia, ja niistä tuorein koskee urheilijoita.

Roehamptonin yliopiston tutkija Ross Wadey paljastaa, että urheilijoista eniten loukkaantuvat pessimistisellä asenteella varustetut suorittajat. Mikäli urheilija omaa positiivisen elämänasenteen, ei hän todennäköisesti satuta itseään yhtä helposti, tai onnettomuuden sattuessa hän ainakin paranee vammoista nopeammin.

Yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan myönteistä elämänasennetta noudattavilla on myös vähemmän stressiä ja ennakkoluuloja. Mikäli lukeudut pessimistien kastiin, voi asennetta korjata ajattelemalla asioita mukaviksi, Men’s Health vinkkaa.