Suomalaista Santa Cruz -yhtyettä viedään vauhdilla maailmalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi tunnetaan muualla maailmalla nopeiden autourheilijoiden ja laadukkaiden tuotteiden lisäksi myös lahjakkaista muusikoistaan. Moni yhtye on saavuttanut suosiota Aasiassa ja Amerikoissa. Suomalaisten tekemä rock- ja metallimusiikki myy hyvin, kuhan tarvittava läpimurto saavutetaan.

Etenkin hard rockin ja sukkahousuhevin piiriin laskettavat yhtyeet nousevat suosioon Yhdysvalloissa, kun taas Aasian, Etelä-Amerikan ja Väli-Amerikan valtioita valloitetaan raskaammalla musiikilla. Suomalaisten yhtyeiden teitä ovat viitoittaneet Hanoi Rockisn jälkeen muun muassa Nightwish, Children of Bodom, Rasmus, HIM ja Apocalyptica.

Nyt helsinkiläinen Santa Cruz -yhtye on solminut loistavan sopimuksen maailmanlaajuisen keikkamyyjä TKO:n Andrew Goodfriendin kanssa. Santa Cruz pääsi tällä sopimuksella samaan talliin Motörheadin, Anthraxin ja Buckcherryn kanssa, joten diiliä voidaan pitää yhtyeelle eräänlaisena lottovoittona.

Santa Cruzin soitanta ja keikkatunnelma tarjoaa hikisen kuumaan kasarihenkeen soitettua rockia, ja yhtyeeltä ilmestyi tänä keväänä debuuttialbumi nimeltään Screaming For Adrenaline. Heidän musiikkinsa innoittajana ovat toimineet muun muassa Skid Row ja Guns ’n Roses.