Vapiskaa Apple ja Samsung! Tässäkö kännyköiden tulevaisuus?

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyiset matkapuhelimet ovat erittäin alttiita rikkoutumiselle, ja esimerkiksi Applen laitteita ei voi käytännössä juurikaan korjata, eikä niiden ominaisuuksia voi muuttaa tai laajentaa esimerkiksi muistikorteilla, kuten monien muiden valmistajien.

Kuva: Phoneblocks
Kuva: Phoneblocks

Applen iPhonen rikkoutuessa tilanne vaihdetaan lähes poikkeuksetta uusi puhelin. Taloudellisesti järkevämpää olisi kuitenkin vaihtaa vain rikki mennyt osa.

Nyt uutuuskonsepti Phoneblocks on mahdollisesti muuttamassa käsityksemme puhelinten muunneltavuudesta ja osien korjaamisesta. Kyseessä on nimittäin irrallisista moduleista koostuva laite, jonka tekijätiimiin haetaan parhaillaan väkeä. Osia voi vaihtaa käyttäjäkohtaisesti sen perusteella mitä omistaja aikoo puhelimellaan tehdä.