Vaanivasta kissanpennusta nettihitti – pelottaako vai naurattaako?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat ovat todellisia petoeläimiä. Nature Communications -lehden mukaan kotikissa on suurin ihmisen aiheuttama tappaja, joka jättää taakseen jopa elinympäristön kutistumisen, maatalouden kemikaalit ja metsästyksen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kissat harjoittelevat metsästämistä ja saalistamista jo pentuiässä. Mikäli kissat eivät pääse toteuttamaan viettiään luontoon, harjoittelevat ne kykyjään kotioloissa leikkien. Nyt YouTubeen on ladattu hauska video Suzie-nimisestä kissanpennusta, joka harjoittelee saalistukseen oleellisesti kuuluvaa väijymistä. Kisumirri tuijottaa kohdettaan pupillit laajoina, ennen kuin tekee laskelmoidun hyökkäyksensä.

Pelkästään Yhdysvalloissa kissat tappavat vuosittain noin 3,7 miljardia lintua ja 20,7 miljardia pikkunisäkästä. Joissakin saarivaltioissa jopa kampanjoidaan kotikissojen hävittämisen puolesta, jotta maan alkuperäinen eläimistö säilyisi. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN on arvioinut, että saarilla elävät kissat ovat metsästäneet sukupuuttoon vuosien saatossa peräti 33 lintu-, nisäkäs- ja matelijalajia.