Herkkua Monty Python -faneille – elokuvalle traileri 39 vuotta myöhemmin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monty Pythonin televisiosarja ja elokuvat niittävät edelleenkin suosiota ja ne ovat saaneet kulttimaineen absurdilla huumorillaan. Yksi brittiläisen komediaryhmän tekemistä elokuvista on vuonna 1974 ilmestynyt Monty Python and the Holy Grail, eli Monty Pythonin hullu maailma.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ennen ei ollut tapana hehkuttaa elokuvia puolta vuotta ennen ilmestymistä. Myös elokuvatrailerit olivat suhteellisen harvinaisia. Nyt Stéphane Bouley esittelee YouTube-videollaan, miltä Monty Pythonin hullu maailma -elokuva näyttäisi tänä vuonna ilmestyneenä. Mies on tehnyt elokuvalle dramaattisen trailerin nykyaikaiseen tyyliin.

Monty Pythonin hullu maailma oli aikoinaan tavallista suuribudjettisempi elokuva, ja se sai myös rahoitusta ryhmän huumoria ihailevilta rockyhtyeiltä, kuten Pink Floydilta ja Led Zeppeliniltä. Rahat eivät kuitenkaan riittäneet hevosten käyttämiseen elokuvassa, joten tilalle keksittiin toisenlainen ratkaisu – josta tulikin yksi koko elokuvan suurimmista vitseistä. Näyttelijät nimittäin näyttelevät, että ne ratsastaisivat, vaikka laukkaäänet tehdäänkin kookospähkinöitä yhteen hakkaamalla. Keino näytetään elokuvassa myös katsojille.