Käsin silittäminen jää historiaan? Ihmekone silittää paidat hetkessä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kauluspaidan silittäminen opetellaan jo kotitaloustunnilla yläasteiässä, mutta moni unohtaa taidon aikojen saatossa. Helpoiten hommasta pääsee sillä, että käyttää silitettävät vaatteet pesulassa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Saksalaiset insinööri ovat kuitenkin keksineet kotisilittäjien avuksi koneen, joka ei jätä vaatteisiin rypyn ryppyä. Kyseessä on Tubie-niminen silittyskone, jonka toiminta perustuu puhallettavaan ilmaan. Tubien takana oleva yritys on julkaissut YouTubessa useita esimerkkivideoita siitä, kuinka farkut, ulkoilutakit tai kauluspaidat suoristuvat helposti.

Daily Mailin mukaan Tubie maksaa noin tuhat euroa. Sen lisäksi, että se silittää paidan, voi laitteen avulla myös kuivattaa vaatteita suoraksi. Perinteisen kauluspaidan kuivaamiseen ja silittämiseen menee noin seitsemän minuuttia.