Kiinalaistyttö soittaa Sweet Child O’Minen kanteleella – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tunnetut rock- ja pop-kappaleet saavat uudenlaisen muodon esimerkiksi perinnesoittimilla soitettuna. Nyt eräs pikkutyttö näyttää mallia, kuinka kiinalainen kanteletta muistuttava guzheng taipuu kaikkien rakastamaan ikihittiin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Michelle Kwan on kuvannut soitostaan videon, ja hän on sonnustautunut kappaleen teemaan sopivasti värikkääseen jenkkihuiviin ja aurinkolaseihin. Kyseessä on Guns n’ Rosesin Sweet Child O’ Mine, joka tunnetaan etenkin erikoisesta kitarakuviostaan. Tyttö soittaa kappaleen upeasti ja tietysti sooloa myöten.

Anekdoottina kerrottakoon, että kyseisen kappaleen tunnusomainen sävelkulku oli tarkoitettu alun perin pelkäksi vitsiksi, jota Guns n’ Rosesin soolokitaristi Slash näppäili soittimellaan sattumalta. Hän yritti tapailla sirkusmaista musiikkia, mutta yhtyeen silloinen komppikitaristi Izzy Stradlin innostui kuulemastaan niin paljon, että tahattomasta tiluliluttelusta syntyi yksi historian legendaarisimmista musiikkikappaleista.