Upea taitolentoesitys tallennettiin henkeäsalpaavalle videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taitolentoa harjoitellaan myös sotilaslentäjien koulutuksessa, jotta lentokoneen ohjaaminen hioutuisi mahdollisimman taidokkaaksi. Taitolentämiseen kuuluu niin kierteitä, kaartoja, silmukoita kuin syöksyjäkin. Nyt Venäjän taitolentoryhmä esittelee lentokoneiden aerobatiaa uskomattomalla videolla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Video on kuvattu kymmenellä GoPro-kameralla. Taitolentoryhmän nimi on RUSS ja se esittelee videolla mahtavia lentokuvioitaan Volgan yläpuolella. Maailmalla järjestetään vuosittain tuhansia lentonäytöksiä, joissa esitellään lentolaitteiden ja lentäjien kykyjä yleisölle, mutta harvoin suuri yleisö pääsee kokemaan lentonäytöksiä näin läheltä kuin YouTubeen ladattu video näyttää.

Lentonäytöksissä joudutaan toisinaan todistamaan onnettomuuksia, kun lentokone syöksyy maahan. Wikipedian mukaan taitolentoa voi lentää kaikilla taitolentokelpoisilla lentokoneilla, ja vaatimuksiin kuuluvat muun muassa lentokoneen tavallista suurempi lujuus, hyvä ohjattavuus eri lentotiloissa, moottorin käyminen ylösalaisin lennettäessä.