Rillit huurussa -hittisarja kriisissä: ”Jätämme sarjan!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu amerikkalainen komediasarja Rillit huurussa, eli The Big Bang Theory, aloittaa Yhdysvalloissa seitsemännen tuotantokautensa vielä syyskuun aikana. Kämppiksinä asuvien fyysikoiden elämän ympärillä pyörivä sarja on voittanut lukuisia palkintoja.

Nyt Suomessa Sub-kanavalla nähtävän Rillit huurussa -sarjan kolme suurinta tähteä ovat yhteistuumin vaatimassa Warner Bros. -tuotantoyhtiöltä mittavia palkankorotuksia rooleistaan. Mikäli korotuksiin ei suostuta jokaisen tähden kohdalla, he eivät tule olemaan mukana hittisarjan kahdeksannella tuotantokaudella.

Näyttelijöille maksetaan parhaillaan jaksokohtaisesti 350.000 dollaria, eli noin 262.000 euroa. RadarOnline.com-verkkosivuston mukaan Jim Parsons, Johnny Galecki ja Kaley Cuoco vaativat jaksokohtaisten palkkojen nostamista puoleen miljoonaan dollariin, eli noin 375.000 euroon. Tämän lisäksi he haluavat osansa sarjan esityisoikeuksien myymisestä ansaituista rahoista.

Tilanne on samankaltainen kuin Frendit-sarjan tapauksessa aikoinaan. Huippusuositun komediasarjan tähdet David Schwimmer, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Courtney Cox ja Matt LeBlac vaativat yhdessä hurjaa korotusta palkkoihinsa sarjan viimeisellä kaudella. Tähtien vaatimuksiin suostuttiin, ja heidän jaksokohtainen palkkansa nousi jopa miljoonaan dollariin.