Graffittilegenda Banksy viimein Instagramiin – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Banksya voidaan pitää ehkäpä maailman tunnetuimpana katutaitelijana, jonka provosoivat graffitit, installaatiot ja maalaukset herättävät laajalti keskustelua ja niittävät suurta ihailua. Vieläpä mielenkiintoisemmaksi hänet tekee se, että vain harva tietää kuka Banksy-nimimerkin takana piilee.

Osa pitää häntä yhtenä aikansa suurimpana taiteilijana ja toiset lukevat hänet töhrijöiden kastiin. Koska graffittien ja luvattoman katutaiteen ikuistaminen on rikos Banksyn kotimaassa Englannissa, on hänet etsintäkuulutettu.

Banksyn omaperäistä sissitaidettaan on kaikesta huolimatta nähty muun muassa Louvressa, British Museumissa, israelilaisessa turva-aidassa, Anaheimin Disneylandissa ja New Yorkin Manhattanilla.

Banksy on nyt monien yllätykseksi avannut itselleen Twitter-tilin ja liittynyt kuvapalvelu Instagramiin. Toisin sanoen taiteilijan yllä oleva salaisuuksien verho raottuu enemmän, kun fanit ja muut hänen taidettaan seuraavat pääsevät seuraamaan hänen kuulumisia reaaliaikaisesti.