Matkaoppaat-Terhin kuuma vinkki nuorille bileturisteille: ”Vähän hutikassakin ymmärtää”

Matkailu · Stara.fi

Turkki on lukeutunut jo vuosikymmenten ajan suomalaisturistien suosikkikohteisiin. Televisiokatsojat ovat saaneet seurata suomalaisten matkaoppaiden työtä Turkissa Nelosen Matkaoppaat-sarjassa, jonka neljäs tuotantokausi alkoi syyskuun lopussa.

Kuva: Jussi Eerola
Kuva: Jussi Eerola

Stara käväisi Turkissa tapaamassa ohjelmasta tuttua Terhi Alanyaa. Vuosia Alanyassa asunut matkaopas tuntee kohteen ja ympäristön kuin omat taskunsa. Terhi paljasti omat suosituksensa Alanyan lomareissun pakollisiksi nähtävyyksiksi.

– Basaarit, Punaisen torin taakse jäävä alue, Alanyan linnoitus, hamami ja Damlatasin tippukiviluola. Turistien tulisi tutustua myös lähistöllä oleviin kyliin, isoon tippukiviluolaan ja Sapaderen kanjoniin, Terhi Alanya kertoo.

Kuva: Jussi Eerola
Kuva: Jussi Eerola

Nuoret bileturistit eivät usein vaivaudu tutustumaan kohteeseen baareja syvemmin, mutta heille Terhi on räätälöinyt oman retkensä, jonka aikana saa myös kotona vanhemmille esiteltäviä kuvia.

– Me tehdään kanjoniin sellaista kolmen tunnin pikaretkeä, johon kuuluvat vain meno-paluu -kuljetukset ja pieni välipala. Kerromme asiakkaille, että jos he tulevat tänne bailulomalle, niin he voivat ottaa vaikka kaljapullon mukaan ja vähän hutikassakin ymmärtää, että se on tosi hieno. Siellä voi ottaa ne valokuvat, joita näyttää äidille. Jos ei muuta tee, niin ainakin sinne kannattaa mennä, Terhi vinkkaa.