111-vuotiaan pitkän iän salaisuus: Tupakka, alkoholi ja lapsettomuus!

Lifestyle · Tim Isokivi

Pitkän iän salaisuuksiksi väitetään usein terveellisiä elämäntapoja, liikuntaa ja tasapainoista ruokavaliota. Iso-Britannian Bridlingtonissa asuva Dorothy Peel on kuitenkin toista mieltä. Hän täytti taannoin 111 vuotta siitäkin huolimatta, että on elämänsä aikana tupakoinut ja käyttänyt alkoholia varsin runsaasti.

– Join säännöllisesti pitkin päivää. Aamulla join puoli tuopillista sherryä, lounaaksi gin tonicin ja noin kello 19.00 pienen ginger alen viskillä. Nykyään juon vain silloin tällöin sherryä, Dorothy Peel kuvailee Daily Star -lehdelle.

– Päätin lopettaa tupakoinnin 103-vuotiaana. Sain keuhkoputkentulehduksen ja lääkäri kertoi terveyteni olevan vaarassa! Poltin ennen 20 tupakkaa päivässä mutta en enää. Saatan kuitenkin polttaa yhden savukkeen jouluna tai uutena vuotena shampanjan kanssa, brittirouva jatkaa.

Nykyään vanhainkodissa asuva Dorothy Peel muistaa Titanicin uppoamisen ja toisen maailmansodan pommitukset. Hän kuvailee olevansa elävä todiste siitä, että pienet paheet ovat ihmiselle vain hyväksi. Nainen kiittää pitkästä elämästään myös sitä, ettei hänellä ollut ikinä lapsia.

– Se on luultavasti syy sille, miksi näytän niin hyvältä ja miksi minusta tuntuu niin hyvältä, Dorothy vihjaa.