Pankkiryöstö Unkarissa – vartijan nolo takaa-ajo videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taloudellinen ahdinko saattaa ajaa ihmisiä epätoivoisiin tekoihin, jotta he saisivat pankkitilinsä saldon tasapainoon. Pankkiryöstöjä on tehty kautta aikojen, mutta yleensä rosvot jäävät teoistaan myös kiinni. Toisin kävi Unkarissa.

YouTubessa julkaistu video nimittäin näyttää, kuinka pankkiryöstön tehnyt henkilö pääsee kuin koira veräjästä. Mies juoksee muovipussi kourassa karkuun kevyin askelin, kun pitkällä hänen perässään saapuu läähättävä ja huonokuntoinen vartija. Moni saattaa kysyä, olisiko pankin vartioimisesta vastaavan henkilön syytä vaihtaa ammattiaan?

Kerroimme taannoin miehestä, joka ryösti pankin päästäkseen vankilaan. Vankilassa häntä odotti ilmaisen terveydenhuollon lisäksi päivittäin tarjottava ateria, pehmeä sänky ja katto pään päällä. Pankkiryöstöt eivät ole nykyään yleisiä tehostuneiden varotoimenpiteiden ansiosta.