Odottamaton nettihitti ihastuttaa ja vihastuttaa: ”Rakastan kiinalaista ruokaa!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poplaulaja Rebecca Black nousi keväällä 2011 nettisensaatioksi Friday-kappaleensa myötä. 14-vuotiaan teinitähden kappaleen taustalla hääri Patrice Wilson -niminen nigerialaissyntyinen muusikko ja tuottaja. Friday-hitti sai runsaasti negatiivista huomiota, ja sitä kuvailtiin jopa kaikkien aikojen huonoimmaksi kappaleeksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Patrice Wilson on yrittänyt luoda Friday-kappaleen keräämää internet-huomiota uudelleen erilaisten esiteini-ikäisten laulajien avulla, mutta toistaiseksi yksikään ei ole saavuttanut Rebecca Blackin kaltaista suosiota. Miehen uusin löytö on Alison Gold -niminen tyttö. Goldin Chinese Food -musiikkivideosta on noussut jo jonkin sortin nettihitti edeltäjäänsä muistuttavan tyylin ja erikoisen sisältönsä vuoksi.

Kappaleessa Alison Gold laulaa rakkaudestaan kiinalaista ruokaa kohtaan. Samat teemat toistuvat myös kappaleen musiikivideolla, jossa Alison esimerkiksi vierailee kiinalaisessa ravintolassa. Video on herättänyt hämmennystä erityisesti rasistisestikin kuvailtujen kohtausten vuoksi, joissa tuottaja Patrice Wilson räppää pandapuku päällään stereotyyppisellä aasialaisella aksentilla.