Suomalainen peliyhtiö teki historiaa – myytiin 1 100 000 000 eurolla Japaniin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime vuoden joulukuussa kuinka Angry Birds -hittipelistään tunnettu peliyhtiö Rovio oli jäänyt toisen suomalaisyhtiön jalkoihin. Supercell nimittäin teki historiaa ja nousi maailman eniten tuottavaksi iOS-alustan peliyhtiöksi. Nyt historian siivet havisevat jälleen.

Tänään yhtiö kertoi blogissaan tehneensä kaikilla mittareilla yhden Suomen taloushistorian merkittävimmistä kaupoista, kun sen 51 prosentin enemmistö myytiin Japaniin huikealla 1,1 miljardilla eurolla. Ostajina toimivat SoftBank ja sen omistama GungHo-peliyhtiö. Kaupasta huolimatta yhtiö jatkaa Suomessa.

Kauppahinnan perusteella koko Supercellin arvoksi muodostuu 2,2 miljardia euroa. Vertailukohtana todettakoon, että Nokian matkapuhelimet myytiin taannoin Microsoftille 5,44 miljardilla eurolla.

Tietoviikko-lehdeltä Vuoden kasvuyritys -palkinnon saanut Supercell nousi marraskuussa pelijätti Electronic Artsin ohi iOS-listan paalupaikalle. Suomalaisyhtiön jättimäinen menestys on saavutettu vain kahdella pelillä. Clash of Clans ja Hay Day -peleistään tunnettu Supercell on perustettu vuonna 2010.