South Park -sarjan jaksolle karu kohtalo – ensimmäistä kertaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jatkuvasti ajan hermolla elävä animaatiosarja South Park tunnetaan lähes kaikkea satirisoivasta käsikirjoituksestaan. Varttuneemmalle yleisölle suunnatussa sarjassa solvataan usein kovalla kädellä poliittisia toimijoita, uskontokuntia, julkisuuden henkilöitä ja ajankohtaisia ilmiöitä.

South Parkin jaksot valmistuvat usein varsin nopealla tahdilla, noin viikon aikana. Tämän vuoksi sarja pystyykin usein käsittelemään parhaillaan pinnalla olevia aiheita. Nyt South Parkin tekijät eivät kuitenkaan ehtineet viimeistellä tuoreinta jaksoa määräaikaan mennessä – ensimmäistä kertaa sarjan 240 jakson mittaisen historian aikana.

– South Park -studion sähköt katosivat tiistai-iltana. Kaikki tietokoneet, joilla sarjan animaatio, leikkaaminen ja äänet tehdään, lakkasivat toimimasta tuntikausiksi. Tekijät eivät ehtineet viimeistellä tuoreinta jaksoa määräaikaan mennessä, Comedy Central -kanavan tiedotteessa ilmoitettiin.

– On perseestä myöhästyä esittämisaikautulusta. Kai sen piti lopulta tapahtua näiden kaikkien vuosien jälkeen, kun olemme uhmanneet kohtaloa ja viimeistelleet jaksot viime minuuteilla, sarjan toinen luoja Trey Parker kommentoi Twitterissä.

Korvaukseksi kanava esitti sarjan suosituimpiin kuuluvan Scott Tenorman Must Die -jakson. Samalla South Parkin tekijät jakoivat Twiittejä studiosta, tarjoten faneille erilaisia faktoja sarjasta ja lähettämällä kuvia sarjan pimeässä istuvasta työryhmästä.