Näin panokaverista pääsee eroon – käytännön vinkit

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni on varmasti ollut tilanteessa, jossa liikutaan parisuhteen rajamailla, eikä kummallekaan osapuolelle ole täysin varmaa, onko heidän välillään seurustelusuhde vai rajoittuuko yhdessäolo puhtaasti pelkkään seksiin.

Toisinaan käy niin, että toinen osapuolista tahtoo viheltää pelin poikki ja panna yhdessäolon katkolle. Kuinka sitten voi jättää sellaisen ihmisen, kenen kanssa ei edes periaatteessa seurustele? Elite Daily käskee ensin määrittelemään suhteen laadun. Mikäli kyseessä on pelkästään viikonloppuisin tavattava känninen petikaveri, on eroaminen helpompaa. Tällöin toiselle voi kertoa, että tahtoisi lopettaa turhan säätämisen ja pysyä vain kavereina.

Mikäli kuitenkin on ehtinyt ihmisen kanssa jo treffeille, kannattaa turhat toiveet panna poikki jo ennen seuraavaa tapaamista. Jos antaa siimaa myös seuraaviin treffeihin, muuttuu tilanne jo hieman kinkkisemmäksi, sillä toisella saattaa olla mukana tunteita.

Tällöin olisi helpompaa olla mahdollisimman rehellinen. Karkuun juokseminen, puheluiden hylkääminen ja radiohiljaisuus merkitsevät vain sotkuisen välien selvittämisen ensimmäistä aaltoa. Jos ihmiset eivät edes seurustele keskenään, on tällöin oikeastaan turha aloittaa syiden tivaaminen siihen, miksi he eivät vietä aikaa yhdessä. Kiukuttelu ja kostaminen saavat näyttämään lapselliselta.