Ihmissuhde maailmanmatkaajaan – näin se voi onnistua

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkamiehet heittävät repun selkään ja lähtevät sinne, minne nenä näyttää. Nämä kiehtovat ihmiset eivät pysähdy koskaan, vaan ammentavat elämänkokemuksiaan uusista kulttuureista ja maista. Kuinka tällaisen ihmisen kanssa voi ylläpitää kestävää rakkaussuhdetta?

Huffington Postin matkatiimi on listannut nyt seitsemän vinkkiä, kuinka travelleria voi treffailla ilman, että myös ihastuksen huuma katoaa maailman tuuliin. Nykyaikana internet helpottaa yhteydenpitoa ja koskaan ei voi väheksyä toisen kasvojen näkemistä ja kuulumisien vaihtamista esimerkiksi Skypen avulla. Nettipuheluihin saa uutta pontta sillä, että sopii varsinaiset treffit ja panostaa esimerkiksi ulkonäköön ja siihen, mitä puhelun aikana tekee.

Tekstaileminen on myös helppo tapa olla tekemisissä ja ilmaissovellukset antavat uutta ulottuvuutta. Tekstareiden ei tarvitse olla pelkästään omista asioista kertomista. Travellerit varmasti arvostavat esimerkiksi sitä, juttuihin liittää kuvia mukaan – puolin ja toisin.

Matkustelevan ihmisen kumppanin ei tarvitse itsekään jumahtaa kotiin neljän seinän sisälle. Mikäli ei ole mahdollisuutta lähteä kolmen kuukauden vaelluskierrokselle Tiibetiin, voi matka olla vaikkapa viikonloppuloma naapurimaan pääkaupunkiin. Kotimaassa olevan kannattaa myös pitää yhteyttä maailmalla matkaavan kavereihin. Näin saa lisää yhteiselämän tunnetta, vaikka pariskunta olisikin fyysisesti erillään.

Jos kumppani on pitkän aikaa matkallaan, voi toinen pariskunnan osapuolesta tehdä matkan hänen luokseen. Joskus jopa pitkä viikonloppu yhdessä saattaa taltuttaa ikävää ja antaa suhteelle lujuutta. Omaa kultaa voi myös muistaa perinteisellä postilla. Käsinkirjoitettu kortti tai kirje saa varmasti mielihyvän tunnetta. Pakettiin voi liittää myös kotimaan herkkuja tai vaikkapa käsin kudotut villasukat.