Vanhukset sanoivat tahdon – hääparin yhteenlaskettu ikä 202 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pariskunnat solmivat yleensä avioliiton ennen kolmeakymmentä ikävuotta. Nyt Paraguayssa asuvat Martina Lopez ja Jose Manuel Riella ovat vahvistaneet 50 vuotta pitkän avioliittonsa uskonnollisella seremonialla, johon osallistui heidän 105 jälkeläistään.

Lopez ja Riella suorittivat aikoinaan siviilivihkimisen, mutta viimeinkin he päättivät juhlia aviolittoaan myös aidon vihkiseremonian muodossa. Juhla vietettiin pariskunnan takapihalla sukulaisten ja ystävien kesken. Erikoisen liitosta vihkimisestä teki se, että morsian on 99-vuotias ja sulhanen 103 vuotta.

Kyseinen juhla antaa uudenlaisen merkityksen sanonnalle ”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan”. Associated Pressin julkaisemalla videolla näytetään, kuinka ikääntyneet ja harmaantuneet juhlakalut vaihtavat sormuksia keskenään. He ovat olleet yhdessä 80 vuotta ja heillä on kahdeksan lasta, 50 lastenlasta, 35 lastenlastenlasta ja 20 lastenlastenlastenlasta.