Poliisit pidättivät miehen – väittivät suosikkimakeisia huumeiksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

New Yorkin poliisivoimia on syytetty toistuvasti hätävarjelun liioittelusta. Nyt kaupungista kantautuu uutinen, jonka mukaan nuori paikallinen mies pidätettiin, koska viranomaiset luulivat hänen taskussaan olleita makeisia huumeiksi.

25-vuotias Love Olatunjiojo ja hänen ystävänsä joutuivat kesäkuussa New Yorkin poliisien pysäyttämiksi. Viranomaiset tutkivat miesten taskut ja löysivät Olatunjiojolta kidemäiseksi metamfetamiiniksi epäilemäänsä materiaalia. Mies pidätettiin huumeiden hallussapidosta, ja hän vietti 24 tuntia putkassa.

”Metamfetamiini” kuitenkin paljastui viranomaisten testeissä suosituiksi Jolly Rancher -karamelleiksi. Varsin erikoisen tapauksesta tekee se, että Olatunjiojon mukaan karkit olivat viranomaisten tutkiessa hänen taskujaan vielä niiden alkuperäisissä kääreissä. Miehet olivat ostaneet makeisia aikaisemmin samana päivänä paikallisesta karkkikaupasta.

Afrikkalaistaustainen Love Olatunjiojo on sittemmin nostanut tapauksesta oikeusjutun. The Smoking Gun -verkkosivuston haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan mies kertoo perusteettoman ruumiintarkastuksen rikkoneen hänen kansalaisoikeuksiaan. Olatunjiojon mukaan tapaus aiheutti hänelle henkistä kärsimystä.