Maailman vahvimman oluen alkoholiprosentti 67,5

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa myytävässä keskioluessa alkoholiprosentti on 4,7, mutta esimerkiksi Alkossa saa myydä tätäkin voimakkaampia oluita. Ajoittain maailmalla rikotaan maailman voimakkaimman oluen ennätyksiä, kun olut on saatu tavalla tai toisella hyvinkin alkoholipitoiseksi.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Nyt skotlantilainen panimo Brewmeister on lanseerannut uuden maailman voimakkaimman oluen, jossa on huikeat 67,5 prosenttia alkoholia. Snake Venom -nimisen oluen juomisen kerrotaan tuntuvan kuin käärmeenpuremalta. Tuottajien mukaan he ovat joutuneet käyttämään erikoisia keinoja saadakseen juomaansa näin suuren alkoholiprosentin.

– Armageddon-oluesta poiketen Snake Venomia ei ole suunniteltu siten, että siinä yritettäisiin peittää alkoholin maku. Alkoholia on todella paljon, mutta Snake Venom maistuu silti enemmän oluelta kuin alkoholilta. Maku on maltainen, humalainen ja erittäin miellyttävä. Pullossa on varoitus, jonka mukaan sitä tulee nauttia varovasti, Brewmeisterin Lewis Shand kertoi.