Tekisikö mieli Islantiin? No ainakin tämän videon jälkeen tekee

Matkailu · Terhi Piiroinen

Islanti on mielikuvituksellisten tarinoiden ihmemaa. Maan kulttuuri on täynnä erilaisia kansanuskomuksia ja satuja, joita pidetään edelleen arkielämään vahvasti liittyvinä. Islantilaiset uskovat esimerkiksi haltijoihin ja maahisiin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Heidän maansa sopii maisemallisesti näihin uskomuksiin. Nyt verkossa on julkaistu kaunis timelapse-tekniikalla toteutettu video, joka esittelee islantilaisia maisemia ja luontoa. Videon musiikkina on Tony Andersonin kappale nimeltään Rise.

Islannista on kerrottu, että maassa on jouduttu joskus muuttamaan jopa teiden rakennussuunnitelmia vain siksi, että uusi tie olisi mennyt maahisten suosiman alueen läpi. Nämä tarinat sopivat myös videoon upeasti, sillä tulivuorten valtakunta näyttää kieltämättä hyvin tarunhohtoiselta.