Poliisilta sakot Google-lasit päässä autoilemisesta – mitä sanoo laki?

Digi · Tim Isokivi

Google Glass -älylaseista povataan seuraavaa älypuhelinten kaltaista teknologiavillitystä. Ne esimerkiksi mahdollistavat ihmisen näkökulmasta kuvattujen videoiden tallentamisen helposti. Googlen lasit päässä on jo kuvattu kosintoja, aikuisviihdettä ja musiikkikeikkoja.

Liikennettä valvovat viranomaiset eivät kuitenkaan ole älylaseista järin innoissaan. Nyt kalifornialaiselle Cecilia Abadie -nimiselle naiselle määrättiin sakot Google Glass -lasit päässään ajamisesta.

– Onko Google Glass -lasien käyttö ajaessa kiellettyä vai onko poliisi väärässä? Lailliset neuvot ovat tervetulleita! Tämä tapahtui Kaliforniassa. Onko kukaan muu saanut älylasien käytöstä sakkoja Yhdysvalloissa? nainen ihmetteli Google+-palvelussa.

Elite Daily -sivuston mukaan Google Glass -laitteiden käyttöä ajon aikana ei ole erikseen kielletty Yhdysvaltain laissa. Asia on kuitenkin vaikeaselkoinen, sillä useiden kuskille näkyvien näyttölaitteiden käyttö autoissa on kiellettyä. Joissain osavaltioissa onkin ehdotettu lakimuutosta, joka kieltäisi myös Google Glassin käytön ajaessa.

Googlen älylasit tottelevat äänikomentoja ja tunnistavat näkökentässä nähtäviä esineitä ja paikkoja. Kerroimme hiljattain, kuinka äänikomennoilla toimivat Googlen älylasit ovat joutuneet kiellettyjen esineiden listalle ainakin joissain kahviloissa, elokuvateattereissa, kasinoilla, strippiklubeilla ja pankeissa.