Onko joku näistä miehistä Banksy?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Graffittilegenda Banksy avasi taannoin monien yllätykseksi itselleen Twitter-tilin ja liittyi kuvapalvelu Instagramiin. Julkisuudelta todellista identiteettiään piilotteleva Banksy oli äskettäin New Yorkissa, jossa hän kauppasi arvokkaita töitään pilkkahintaan.

Banksy on onnistunut pitämään todelliset kasvonsa salassa jo vuosien ajan, mutta toisinaan lehdistössä ja internetissä leviää kuvia, joissa graffititaiteilijan väitetään esiintyvän. Nyt newyorkilainen DJ väittää onnistuneensa kuvaamaan taiteilijan tämän valmistellessa teostaan avustajien kanssa Red Hookissa sijaitsevan varaston edustalla.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

DJ Jon Henryn mukaan Banksy on kuvassa olevan rekan päällä nähtävä lippispäinen mies. Henryn mukaan mies oli joukosta ainoa brittiaksentilla puhuva henkilö, ja tämä antoi muille ohjeita.

Gothamist-lehti suhtautui Jon Henryn väitteeseen epäuskoisesti. Lehti kuitenkin huomautti otoksessa rekan vieressä olevan toisen, mustahiuksisen miehen muistuttavan aikaisemmin Banksyksi väitettyä henkilöä, joka esiintyi Jamaikalla vuosia sitten otetussa kuvassa. Jon Henryn mukaan kyseinen mies ei kuitenkaan puhunut brittiläisellä aksentilla.

Banksya voidaan pitää maailman tunnetuimpana katutaitelijana, jonka provosoivat graffitit, installaatiot ja maalaukset herättävät laajalti keskustelua ja niittävät suurta ihailua. Vieläpä mielenkiintoisemmaksi hänet tekee se, että vain harva tietää kuka Banksy-nimimerkin takana piilee. Koska graffittien ja luvattoman katutaiteen ikuistaminen on rikos Banksyn kotimaassa Englannissa, on hänet etsintäkuulutettu.