Voiko stressiin kuolla? Tässä havainnollinen vastaus

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanha sanonta kuuluu, että ketutukseen voi kuolla, mutta voiko vakavaan stressiin menehtyä? Moni työ- tai opiskeluelämän kiemuroissa sukkuloiva saattaa toisinaan tuntea itsensä niin stressaantuneeksi, ettei normaalielämästä tule mitään.

AsapScience on tapansa mukaan luonut aiheesta ansioikkaan animaation. Videolla selvennetään stressin syyt ja mahdolliset seuraukset. Vaikka stressistä on ihmisen selviytymiselle hyötyä, voi se pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa liiallista suorittamista.

Stressihormonin tuotantoa ei pysty säätelemään, ja pahimmassa tapauksessa ylivallan ottanut stressi aiheuttaa sydänkohtauksen. Stressihormoni, eli kortisoli, voi altistaa ihmiskehon useille eri heikkouksille ja aiheuttaa jopa ennenaikaista vanhenemista. Paras tapa stressin purkamiseen ja estämiseen on ystävien ja läheisten kanssa oleminen.