Onnellisuus tekee sinusta viehättävän – ja saa rakkauselämäsi kukoistamaan

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kiitollisuus on tie runsauteen, väittävät elämäntapaoppaat. Ottaen huomioon, että Suomessa tulisi elää hyvinvointivaltiossa, ihmiset viettävät nykyään yllättävän paljon aikaa pohtimalla onnellisuuden olemusta. Mitä enemmän hyvää näkee ympärillään, sitä enemmän sitä saa.

Liian moni etsii rakkautta onnellisuuden takia, mutta tähän toiveeseen liittyy usein pinnan alla kytevä ajatus puutteesta. Jos elämän näkee jo onnellisena ja peilikuvaan on valmiiksi tyytyväinen, tuohon runsauden tuntuun voi moni muukin haluta liittyä mukaan. Elämän perusta voi muuttua nopeastikin, joten miksi rakentaa kaikkea ulkoisen varaan? Partneri voi jättää, olosuhteet voivat muuttua – mutta onnellisuuden kokeminen voi pysyä vakiona.

Aito tyytyväisyys elämään saa ihmisen säteilemään ympärilleen iloa, ja hymyn leikkimään huulilla. Tällainen ihminen nousee helposti pystyyn vaikka kompuroisikin, koska ulkoiset asiat eivät vaikuta sisäiseen rauhantilaan. Mikäli näennäinen epäonnistuminen tapahtuu, voi pölyt karistaa vaatteista ja jatkaa virnistellen matkaa.

Sisäiseen onnen tunteeseen pohjaava itsevarmuus lisää seksikkyyttä ja paljon kohuttua karismaa. Kyseisessä tilassa oleva henkilö voi kokea olevansa voimissaan huolimatta siitä, minkälainen myrsky pyörisi tällä kertaa vesilasissa, Elite Daily kertoo. Onnellinen ihminen joustaa helpommin, mikä helpottaa kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa.

Erään sanonnan mukaan onnellisten ihmisten ei tarvitse olla kaikissa asioissa ykkösiä, sen sijaan he ottavat asioista parhaimman kokemuksen irti. Tämä pätee myös romanttiseen rakkauteen. Suhteesta voi ottaa rennosti parhaan irti ja sille voi antaa rauhassa aikaa kehittyä. Kiitollisuuden tilassa ei ole tulostavoitteita, eikä määräaikoja, mihin mennessä tulisi määritellä suhteen status.

Todettakoon lisäksi, että elämä on leikkiä, eikä pelkkää työtä. Kun parisuhteesta löytyy kuherrusvaiheen jälkeen aspekteja, jotka eivät miellytä, moni tekee paljon töitä muuttaakseen toista tai itseään. Tyytymättömyys voi kuitenkin vain kasvattaa kuilua. Tilanteelle antautuminen voi lievittää huolta suhteesta, ja myös antaa tilaa ratkaisun löytymiselle.