Sosiaalinen media pelasti 600 kissaa nylkemiseltä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinassa eläinten oikeuksia ei ole käytännössä edes olemassa, sillä maassa eläimille saa tehdä lähes mitä tahansa – kuten verkossa saadaan usein huomata. Viime aikoina kiinalaisten tietoisuus eläinten oikeuksista on kuitenkin ollut onneksi hieman kasvussa, ja nyt siitä on saatu onnekas malliesimerkki.

Kuva: Facebook, Philippe Jeangeorges
Kuva: Facebook, Philippe Jeangeorges

Koiria ja kissoja käytetään Kiinassa yhä edelleen sekä lihan että nahan takia. Viime torstaina aktiivinen kansalainen huomasi kuljetuksen, jossa noin 600 kissaa oli sullottu pieniin puuhäkkeihin matkalla markkinoille myytäväksi niiden lihan ja nahan takia. Kansalainen ryhtyi heti toimeen ja ilmoitti havainnostaan kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa, Weibossa.

Tieto kuljetuksesta levisi nopeasti tuhansille ihmisille ja sai lopulta monet myös etsimään kissoja kuljettavaa ajoneuvoa. Lopulta se löytyi ja eläinystävät pysäyttivät auton ja soittivat paikalle poliisit. Toiset taas ryhtyivät antamaan häkeissä oleville kissoille ruokaa ja juomaa. Kissat vietiin eläinsuojaan, josta terveimmät ovat jo päätyneet uusiin koteihin. Kissojen myyjä on pidätetty.

Kuvia tapauksesta julkaisi Philippe Jeangeorges.