Bussikuski kirjoitti tekstiviestiä – karmaiseva tulos videolle

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaisten todennäköisesti yleisin rikos on yhä edelleen kännykän käyttäminen autoa ajettaessa. Puheluihin vastaa valtaosa autoilijoista ja aivan liian moni kirjoittaa myös tekstiviestejä auton ratissa. Vuosittain nämä aiheuttavat useita onnettomuuksia ja jopa kuolemantapauksia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Kiinassa on tallentunut videolle varsinainen malliesimerkki ajon aikaisen tekstiviestittelyn vaaroista. Tällä kertaa kyseessä oli kaiken lisäksi bussikuski, joka altisti myös muita ihmisiä hengenvaaraan rikoksellaan.

Linja-auton valvontakamera kuvasi, kuinka kuljettaja kirjoittaa tekstiviestiä ja jättää seuraamatta liikennettä. Lopulta hän törmää pientareelle pysähtyneen kuorma-auton perään 78 km/h nopeudella.