Nämäkö seksileluja? Voisivat mennä avaruusaluksen osista

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Technology of Orgasm -teoksen mukaan sukupuolielimiä kiihottavat vibraattorit kehitettiin alunperin lääketieteelliseen tarkoitukseen, kun naisille pyrittiin antamaan orgasmeja hysterian parantamiseksi. Aiheesta tehtiin taannoin myös elokuva.

Seksiväline tuli käyttöön viktoriaanisella aikakaudella, kun lääkärit huomasivat heidän käsiensä väsyvän orgasmien tuottamisessa. Nykyaikana on olemassa lukematon määrä erilaisia dildoja, hieromasauvoja, geishakuulia ja vibraattoreja.

Sen lisäksi, että seksivälineiden kavalkadi on kasvanut, on myös niiden ulkonäkö kehittynyt vuosien saatossa yhä futuristisempaan suuntaan. Kaukana ovat ajat, jolloin dildo oli tehty kovasta muovista ja muistutti miehen sukupuolielintä.

dildot01122013

Nyt markkinoilla on nimittäin toinen toistaan kiehtovampia itsetyydytysvälineitä, jotka eivät edes ensinäkemältä muistuta seksileluja. Niissä on kirkkaita värejä sekä usein silikoninen ja miellyttävän pehmeä pinta. Tuotemuotoilu on tosiammattilaisten käsissä, ja parhaimmat lelut muistuttavat aniharvoin perinteistä sauvaa.

Yhä useampi seksilelu soveltuu myös molempien kumppaneiden käytettäväksi, tai on ainakin niin moniulotteinen, että sen avulla voi tyydyttää kertaheitolla jokaisen vartalon alapäässä olevan sopukan. Esimerkkinä mainittakoon Bionic Bullet Rabbit Vibrating Coc Ring, joka on parikymppiä maksava penisrengas, mutta siihen on liitetty naisen klitorista kuumottavasti tärisyttävä vibraattoripupu.

Vielä erikoisemmalta näyttää myös aikuisten erotiikkakauppa Lovehoneyssa myytävä Lelo Tara Rotating And Vibrating Clitoral and G-Spot Massager, jonka ulkoasu muistuttaa enemmän avaruusaluksen ohjausvipua kuin seksilelua.