Parisuhde kriisissä – tarvitseeko naisen muuttua?

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Naiset rakastuvat renttuihin – ainakin joskus. Useimmiten naiset päätyvät suhteeseen tavallisen miehen kanssa, ja mystisestä syystä johtuen kaksilahkeinen vain omaksuu yhteisen taipaleen aikana sikamaisia tapoja, jotka saavat neitokaisen hermot kiristymään.

Kenen on silloin aika muuttua, ja mikä todella saa parisuhteen eskaloitumaan kriisitilanteeseen? Elite Dailyn mukaan tie onnelliseen suhteeseen on itse asiassa hyvin yksinkertainen, sillä se perustuu naisen ja miehen vaistomaisiin ominaisuuksiin.

Moni nainen joutuu nykyajan maskuliinisessa työkulttuurissa kehittämään itsessään ongelmanratkaisukykyä ja ajattelemaan asioita suorituskeskeisesti, minkä lisäksi hänessä on luontainen vuosisatojen perinne perheen hoivaajana ja kodin hengettärenä. Harteille kasautuu nykyajan suhteessa molemmat lastit, minkä takia neito voikin joskus uupua.

Suhteessa mies tekee päivän työt työpaikalla ja hänen pääajatuksensa on rentoutua sen jälkeen, jolloin kotitöistä, ruoanvalmistuksesta ja siivoamisesta ei oteta stressiä. Oletusarvona voi olla alitajuisestikin, että nainen hoitaa kyseiset asiat. Ongelma muodostuu siitä, kun kauniimpi osapuoli ei enää ehdi nauttimaan naisellisuudestaan.

Hän saataa vaatia mieheltä lisäpanosta suhteeseen ja asioiden hoitoon, jolloin uros sulkeutuu. Miestä neitokainen syyttää siitä, ettei tämä ymmärrä hänen tunteitaan, mikä on aivan totta. Naisen ja miehen tunnemaailma on erilainen. Nainen ei kuitenkaan kaipaa pohjimmiltaan tunteellisempaa ja herkempää miestä, vaan miehen, jonka kanssa neitokaisella on lupa olla herkkä ja ilmaista itseään.

Kun naisen tunteet saavat tulla ulos sellaisenaan, ja hän kokee saavansa mieheltä henkistä tukea ja hyväksyntää, kaunotar tulee samalla toteuttaneeksi naisellista olemustaan. Tällöin hän osaa arvostaa ja kunnioittaa miestä eri tavoin, mikä on itse asiassa se asia, jota uros eniten kaipaa. Avautuessaan vastaanottamaan tukea ja irrottaessaan otetta suorituskeskeisyydestä nainen tukee miehen miehisyyttä, jolloin kaksilahkeinen haluaa antaa hänelle enemmän kaikilla tasoilla.

Tarvitseeko naisen siis muuttua suhteessa kriisin yllättäessä? Moni neitokainen miettii usein asioita sitä kautta, että naisen tulisi tehdä enemmän, jotta asiat muuttuisivat. Tässä tapauksessa tekemisen vähentäminen toimii paremmin. On hyvä lopettaa turha yrittäminen ja suunnata kursailematta huomio oman itsen hemmotteluun – varsinkin jos pinnaa kiristää. Rakastava mies saa tällöin tilaa tulla ritarina paikalle ratkomaan asioita omasta halustaan – ja voi vaikka yllättää positiivisesti.