Vankila ei antanut miehelle hammashoitoa – karkasi hammaslääkäriin!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Joidenkin kodittomien ihmisten tiedetään hankkiutuvan aika ajoin ongelmiin lain kanssa vain siksi, että he pääsisivät vankilan suojiin esimerkiksi kylmän talven ajaksi.

Aina vankilakaan ei ole mikään lintukoto, vaan terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa voidaan esimerkiksi evätä mahdollisuus saada hoitoa. Ruotsissa eräällä vangilla oli niin paha hammassärky, että hän karkasi vankilasta kaksi päivää ennen vapautumistaan ja meni hammaslääkärille.

51-vuotias mies kärsi kovista kivuista ja tulehtunut hammas sai kasvot turpoamaan. Kun vankila kieltäytyi antamasta hänelle lääkintää, ei jäänyt montaa vaihtoehtoa jäljelle.

Sähköpanta ei estänyt häntä karkaamasta. Östragårdin vankilasta paennut mies etsi käsiinsä hammaslääkärin ja poistatti hampaan, minkä jälkeen palasi selliin. Hän sai palattuaan varoituksen ja 24 tunnin lisäyksen tuomioaikaansa, jotta vapaudessa vietetty aika tulisi korvattua, uutisoi Dagens Nyheter -lehti.