5 vinkkiä seksielämän elvyttämiseen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Uuden brittitutkimuksen mukaan yksi kymmenestä miehestä ja naisesta huolehtii seksielämästään. Monille ongelma on siinä, että petileikit ovat jossain määrin lopahtaneet. Seksiguru Tracey Coxin mukaan pelin voi kuitenkin pelastaa viidellä yksinkertaisella niksillä.

Kuherruskuukausi-vaiheessa pariskunnat hellivät toisiaan mielin määrin, mutta kun arki iskee kasvoihin, voi tällainen läheisyys jäädä. Suuteleminen ja halaileminen ilman seksuaalista merkitystä voi säännöllisesti tehtynä herätellä uinuvia romanttisia tunteita ja innostaa lopulta itse aktiin.

Yleensä toinen suhteen osapuoli omaa virkeämmän libidon ja saattaa tulla usein torjutuksi ehdottaessaan petileikkejä. Tuolloin uskallus ehdottaa seksiä toiselle voi kokea kolauksen. Cox ehdottaa Daily Mail -sivuston artikkelissa, että parit voivat viestiä toisilleen halukkuudestaan esimerkiksi erityisten jääkaappimagneettien avulla, ja lähentää niitä toisiinsa aina, kun tekee mieli.

Liian monesti seksistä tulee rutiininomaista puuskutusta, jota suoritetaan aina samassa lähetyssaarnaaja-asennossa sängyssä. Kyllästynyt pari voi lähteä kokeilemaan rajojaan ja mennä esimerkiksi julkiselle paikalle tuhmuudet mielessä. Kesällä toimii luontoseksi, talvella vaikkapa kähmiminen vaatekaupan pukukopissa. Kotona voi session hoitaa pyykkikoneen päällä – sopivia pintoja kyllä riittää!

Eräs suosituimmista seksiasennoista on asento, jossa nainen ratsastaa miehen päällä peppu kohti uroksen kasvoja. Asento tarjoaa hyvät mahdollisuudet orgasmiin molemmille, ja mies pääsee hyvien näkymien lisäksi halutessaan kourimaan neidon takapuolta. Asennossa nainen voi myös samalla kiihottaa klitoristaan.

Jos seksiaktia ei saada spontaanisti aikaiseksi, voi viikolle valita erityisen päivän, jolloin pari viettää seksi-iltaa. Toinen osapuoli pariskunnasta voi olla illan isäntä tai emäntä ja valita teemat ja tehtävät asiat, jolloin partneri saa nauttia täysin palkein siitä, että häntä viedään kohti nautintoa persoonallisin keinoin.