5 tapaa saavuttaa unelmat – rutiinit tärkeysjärjestykseen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota hyvinvointiinsa ja pyrkivät myös maksimoimaan oman potentiaalinsa. Jokaisella meistä on rutiineja, jotka täyttävät arjen ja luovat turvallisuuden tunnetta elämään. Mikäli tähtäimessä on suuria unelmia, on rutiinien luonnetta hyvä arvioida.

Monet menestyneet ihmiset joogaavat. Miksi? Kyseinen henkisyyden ja kehonhallinnan yhdistävä liikuntamuoto rauhoittaa mielen. Mikäli ei ole koskaan aiemmin joogannut, voi aloittaa yksinkertaisilla asanoilla, ja herätellä kehoa itsensä kuuntelemiseen. Kun ihminen on saanut yhteyden itseen, hän voi kuulostella tuntemuksiaan lähes minkä tahansa asian suhteen ja tehdä selkeitä päätöksiä.

Luovat ihmiset kirjoittavat usein tajunnanvirtaansa paperille. Vanha äidinkielen tunnin harjoitus on hyödyllinen vaikkapa silloin, kun ihminen haluaa selvittää itselleen alitajuntansa syövereitä. Usein paperille piirtyy sellaistakin tekstiä, mitä ei alunperin ajatellut kirjoittavansa. Tämänkaltainen kirjoittaminen toimii esimerkiksi tunteiden purkamisessa. Sitä voi tehdä vaikka kymmenen minuutin ajan ennen töitä.

Kiireisessä ja tuloksiin tähtäävässä yhteiskunnassa tauoille on enää harvoin aikaa. Tee joskus siitä poikkeus, ja ota kunnon keskipäivän tauko, jolloin lounastat rauhassa ja tapaat ystävää ravintolassa. Virkistävän vaikutuksen huomaa lähes samantien työpaikalla – työhön on yllättäen tullut lisävirtaa.

Monelle päätyvät sohvaperuniksi etenkin talvella, sillä kylmä sää ei houkuttele lähtemään lenkkiladulle. Töiden jälkeen on kuitenkin hyvä saada keho liikkumaan. Erityisen tärkeää tämä on, jos ihminen tekee normaalisti toimistotyötä istualtaan. Säännöllisen liikunnan vaikutukset on helppo huomata, sillä ihmisellä on enemmän energiaa käytettävissään.

Itsereflektointi on aina hyödyllistä, joten ei ole huono asia kirjoitella ajatuksiaan muistiin illalla päivän päätteeksi. Teekupposen ääressä voi pohdiskella, toteutuivatko päivän tavoitteet, ja miltä se ylipäätään tuntuu. On myös rakentavaa kirjoittaa itselleen muistiin asioita, joista on kiitollinen sinä päivänä, sillä kiitollisuus kasvattaa hyvän olon tunnetta ja auttaa luomaan elämään lisää menestystä.