Neitsyt Maria ei ollut ainoa? Joka 200. raskaana väittää olevansa neitsyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joulun tarina Neitsyt Marian neitseellisestä raskaudesta on varmasti kaikille enemmän tai vähemmän tuttu. Tuoreen tutkimuksen mukaan neitseellinen raskaaksi tuleminen ei ole lainkaan harvinaista, ainakin jos on uskominen raskaana olevia yhdysvaltalaisia naisia.

Tuoreessa tutkimuksessaan British Medical Journal on selvittänyt, että raskaana olevista 200 amerikkalaisesta naisesta keskimäärin yksi väittää tulleensa raskaaksi ilman seksin harrastamista ja olevansa edelleen neitsyt.

Tutkimuksessa seurattiin 14 vuoden aikana lähes 8.000 naista, joiden elämästä kerättiin monenlaisia tietoja. Tutkimuksessa kirjattiin ylös tapaukset, joissa nainen oli tullut raskaaksi, vaikka hän ei omien sanojensa mukaan ollut vielä koskaan harrastanut seksiä.

Valtaosa seksin kiistäneistä naisista oli peräisin hyvin vanhoillisista piireistä ja vannonut pitäytyvänsä seksistä avioliittoon saakka. Neitsyeiksi itseään väittäneet raskaana olevat naiset olivat keskimäärin 19-vuotiaista teinityttöjä. Valtaosa heistä uskoi, että nainen voi tulla raskaaksi wc-istuimesta tai uima-altaasta.