Mies, mieti sanojasi! Nämä kohteliaisuudet voivat loukata naista

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Vastakkaisten sukupuolten välinen kanssakäyminen on parhaillaan kuin taianomaista tanssia kuun valossa sähkovirtojen väreillessä kehosta toiseen. Toisessa tapauksessa se on arkista läpänheittoa, jossa voi joskus tulla tölväisseeksi parisuhteen toista osapuolta sanallisesti aivan vahingossa.

Ask Men -sivuston mukaan yleisemmin tähän käytökseen syyllistyy mies, ja suuttuva osapuoli on hänen tyttöystävänsä. Uroksen kannattaakin välttää seuraavia kohteliaisuuksia, sillä niissä liikutaan vaarallisilla vesillä. Kaksilahkeisen ei esimerkiksi pidä kommentoida liikoja, kun nainen on kohentanut ulkonäköään laittamalla kasvoilleen meikkiä normaalia enemmän.

Pakkeloinnista mainitsemalla hän voi saada väärällä äänensävyllä neidon tuntemaan itsensä rumaksi. Vaikka oma kumppani olisi ikäistään nuoremman näköinen, siitä huomautteleminen saattaa vain ärsyttää häntä. Niin ikään leukailu kannattaa jättää väliin, jos rakkaalla on murjotuspäivä. Asiaa ei paljon auta, jos uros toteaa naisen näyttävän kauniimmalta hymyillessään.

On hienoa, jos mies on onnistunut nappaamaan itselleen tytön, jossa on luonnetta. Jos hän kuitenkin koko ajan hokee pitävänsä mielitiettynsä persoonallisuudesta, nainen voi luulla, ettei hänen ulkonäkönsä taso riitä kehujen kohteeksi. Viattomaksi määrittäminen voi myös saada naisen tuntemaan olonsa hölmöksi ja kokemattomaksi.

Vähättelevällä tytöttelyllä parisuhde saadaan nopeasti riitatilanteeseen. Poikaystävä voi kerjätä verta nenästään kehumalla, että partneri on varsin hyvä ajamaan autoa – naiseksi. Neitokaiset eivät pidä siitäkään, jos läpänheitto liittyy jotenkin heidän painoonsa. Mies voi saada naisen epävarmaksi muodoistaan kommentoimalla ääneen, että terveet kurvit omaava kumppani on ollut selvästi ruoka-aikaan kotona.