Parisuhde intiimimmäksi – tässä pari tehokasta niksiä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Parisuhteessa voi joskus tulla huonoja hetkiä. Miksi valitsin tuon ihmisen ja mitä yhteistä meillä on? Jos etäisyys rakkaaseen tuntuu kestämättömältä, on aika kohdistaa ajatukset keinoihin, joilla suhde tuntuisi jälleen intiimiltä ja läheiseltä kuin suhteen alussa.

Yksi tapa tappaa rakkaus on ajautua elämään pelkkien rutiinien varassa. Romantiikkaan kuuluu spontaanisuutta ja pientä hulluttelua. Pari voi tehdä jotain ennennäkemätöntä yhdessä halutessaan lisää läheisyyttä. Tehkää laskuvarjohyppy tai fantasioimanne matka lomaparatiisiin. Aloittakaa yhteinen harrastus. Vain mielikuvitus on rajana.

Viimeaikaisen Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan 98 prosenttia onnellisista pareista tunsi hyvin kumppaninsa sisäisen maailman. Mikä sitten on sisäinen maailma? Kumppanisi salaisimmat toiveet, odotukset, fantasiat ja unelmat, joista hän haluaa puhua, mutta yleensä vaikenee velvollisuuksien voittaessa. Ottakaa aikaa henkevälle keskustelulle.

Nauru parantaa usein monta ongelmaa, miksipä sillä ei siis pystyisi kuromaan umpeen suhteeseen kasvanutta etäisyyttä. Yhdessä nauraminen saa elimistön tuottamaan hyvän olon hormoneja, endorfiineja, jotka luovat omalta osaltaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ihmisten välille. Huumorin aiheita voi löytyä vaikka kokkailuhetkistä, joissa pari voi huomata lisäksi olevansa hyvä tiimi.

Jos pari viettää kaiken aikansa yhdessä, voi iskeä tylsyys. Fyysisen etäisyyden ottaminen herättää jälleen kaipuun omaan rakkaaseen ja ikävä saa odottamaan hengenheimolaisen tapaamista. Joskus toisen pitää mennä kauas, jotta todella osaa arvostaa hänen parhaita puoliaan. Self-lehden mukaan sen jälkeen koetuissa hetkissä on huomattavasti enemmän läheisyyden tuntua.