Sunnuntain suloisuuspaketti: Pandapennun leikkihetki videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinassa asustavat pandakarhut lukeutuvat maailman hellyttävimpiin eläimiin ainakin ulkonäkönsä osalta. Uhanalainen laji löytyy kuitenkin useimmiten vain lähinnä eläintarhoista, joissa ne tarjoavat usein hauskoja hetkiä vierailijoille.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt pikkuriikkinen pandan poikanen on päästetty joulun kunniaksi tutustumaan uuteen eläintarhan kotiinsa. Suurelle yleisölle se esitellään vasta tammikuussa, mutta Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään, miten pieni tuhisija tutustuu innokkaana kotiaitaukseensa.

Taipein eläintarhassa asusteleva Yuan Zai -niminen panda on yksi eläintarhoissa elävistä isopandoista, joka luokitellaan erittäin uhanalaiseksi lajiksi. Samanlainen mustavalkoinen nallukka koristaa myös Maailman luonnonsäätiön, eli WWF:n tunnusta.